Skip to content
Život s Naty
Menu
  • Úvodní stránka
  • O mně
  • Články
    • Tandem
    • To je období….
    • Kojení
    • NEJKRÁSNĚJŠÍ OBDOBÍ ŽENY
    • Spánek
    • Porod X Porodnice X Gynekolog
    • „BLOGERSTVÍ“ dnešní doby
    • Další článek za sta…
    • Instagram X Realita
    • Natálky dětský pokojíček
    • Ambassadorka pro Mamabook
    • DÍTĚTEM A SVATBOU ŽIVOT NEKONČÍ!
    • DĚTSKÁ HŘIŠTĚ
    • Natálky 1. narozeniny
    • VÁNOČNÍ NÁKUPY
    • MAMYNKY aneb FACEBOOKOVÉ MATKY
    • Nemocná matka X Nemocné dítě
    • Náš Štědrý den
  • Recenze
    • DĚTI
      • Herobility
      • Onclé
      • Trudi Baby
      • EZPZ HAPPY MAT TALÍŘEK A MISKA
      • Babyphoria a Modrá Púpava
    • E-SHOPY
      • NENESS OFFICIAL
      • ELDEMONTE❤️
      • MODRÝ SLON
      • NEJENMÝDLO
      • LATTANTE
      • M-Design for kids
      • MAMABOOK
    • PRODUKTY
      • Bezvaplenky.cz
      • TAMADI
      • DVD přehrávač SENCOR
      • MOMENTEECZECH
    • KOSMETIKA
      • HODINKA KRÁSY S MARY KAY
      • Renovality
      • MARK face and body scrub
      • MARK SCRUB – novinky
    • SLUŽBY
      • FOTOGRAFOVÁNÍ s Jsem Maty
  • Cestování
    • PENZION HARMONIE ROHANOV
    • MAĎARSKO – HOTEL PARK INN
    • Wellness penzion AMETYST
  • Recepty
    • KEFÍROVÝ CHLÉBÍK
    • FIT MAZANEC
    • PIZZA BEZ VÝČITEK
    • ŠPENÁTOVÁ ROLÁDA
    • ZDRAVÝ ČOKO DORT
    • COTTAGE BULKY
    • DOMÁCÍ HOUSTIČKY
    • DOMÁCÍ CIBULOVÝ CHLÉB
    • ZDRAVÝ „CHEESECAKE“
    • ZDRAVÁ BÁBOVKA
    • FIT Krtkův dort
    • Tvarohovo-makový dort
    • VÁNOČNÍ CUKROVÍ
  • Vyrob si doma sama
    • „HOMEMADE“ bomby do koupele
    • PRACÍ PRÁŠEK A AVIVÁŽ – aneb vyrob si doma sama
  • ZDRAVÍ
    • GYNEX
Menu

Mini burger housky

Posted on 16. 11. 2019 by naty

Tenhle recept jsem si chtěla nechat jako svoje know-how. Každopádně tolik dotazů jak padlo na tyhle bulky jsem ještě v životě neměla 😂. A vzhledem k tomu, že si Vás jako sledujících moc vážím, tak Vám ho tedy přináším.

Tento recept mi dlouho trvalo než jsem ho dovedla (podle mého) k dokonalosti, ale vždy správná kuchařka, pekařka si recept upraví k obrazu svému, takže věřím tomu, že i Vy si svoje houstičky vymazlíte.

Budeme potřebovat:

500 g hladké mouky
25 g cukr moučka
sůl (dle chuti)
160 ml olej (já používám olivový nebo slunečnicový v kombinaci s domácím sádlem)
250 ml mléka
2 žloutky
1 celé vejce
1 kostka kvasnic

Na potření a posypání:

1 vejce
sezam bílý
mák 
kmín
…cokoli dle chuti 

 

A následně postupujeme:

Prvně si vytvoříme kvásek, který necháme na teplém místě dostatečně vzejít. Na tvorbě kvásku si musíme nechat záležet. Nevíte proč se Vám nedaří? Občas velkým problémem je moc teplé mléko. Horké mléko kvasnice tzv. zabije a tím už nevzejde. Kvásek vytvoříte, že použijete vlažné mléko s cukrem a nadrobíte do něj kvasnice. A samozřejmě jak jsem výše zmiňovala necháte na teplém místě vzejít.

Mezitím jsem si smíchala vedle v míse mouku, vejce, žloutky, sůl i olej (popřípadě sádlo). Jakmile byl kvásek vzešlý, tak jsem ho vlila do mísy, kterou jsem si předtím připravila se zbývajícími surovinami.

A teď důkladě zpracovat těsto. Můžete volit formou robotu či po staru ručně. Důležité je, aby těsto bylo hladké a sjednocené. Takže si fakt nechte záležet. Zpracovávání těsta se nesmí uspěchat.

Jakmile máme dokonale zpracované těsto, tak si ho vložíme zpět do mísy, pomoučíme a přikryjeme utěrkou. Následně mísu dáme na teplé místo, aby těsto nabylo objemu (kynulo). Já většinou těsto nechávám kynout cca hodinku.

Jakmile máme těsto vykynuté a zdvojnásobilo nám objem, tak si pomoučíme pracovní plochu, aby se nám na ní těsto nepřilepilo. Těsto si vždycky trhám na malé kuličky a následně je tzv. překládám.

Dokonalou hladkou bulku bychom totiž nevytvořili jen ručně, kdy bychom se snažili udělat kuličku. Musíme ještě překládat. Teď vám vysvětlím jak na to… Jakmile máme menší kuličku v ruce chytneme z jedné strany těsto a natáhneme ho dolu (na spodek housky). Poté opět další stranu chytneme a zase natáhneme a zastrčíme do spodu housky. Tohle opakujeme u každé housky tak dlouho dokud houska ze shora není dokonale hladká.

Nebojte, pokud Vám překládání nejde. Sice bulky popraskají v troubě a nebudou vzhledově tak dokonalé, ale aspoň bude poznat, že jsou domácí.

Jakmile máme na plechu na pečícím papíru malé bulky, tak si rozšleháme vidličkou jedno vajíčko a budeme každou potírat. Následně si každou posypeme dle chuti. Já většinou nejradši volím posypání bílým sezamem, ale můžete zvolit i kmín, mák či hrubozrnnou sůl.

Z této „dávky“ těsta mám cca dva plechy bulek. Ty vkládám do předem předehřáté trouby na 180 stupňů (mám horkovzdušnou) a peču přibližně 15 minut. Neřídím se časem pečení, ale většinou barvou houstiček. Jakmile jsou zlaté, tak jsou hotové.

Tyto houstičky jsou křehké, vláčné a hlavně nejsou suché! A varuji před nakažlivostí tohoto receptu ❤️😂. U nás doma si je všichni zamilovali!

P.S. housky nemusí být vhodné jenom pro přípravu burgerů, ale doma si je obkládáme i s pomazankami, zeleninou, šunkou….no prostě vším,co máte rádi.

Tak ať Vám chutnají!

Vaše Natálie

Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.

Natálie Dejmková

Novodobá maminka malé Natálky.

Pravdivé neplacené recenze dětské kosmetiky, produktů, oblečení a dámské kosmetiky.

Zajímají Vás normální názory novodobé matky, zkušenosti a recenze?

Tak jste tu správně!

Nejnovější příspěvky

  • Pampers Stop&Protect 20. 7. 2022
  • První operace 9. 11. 2021
  • KetoFit 31. 8. 2020
  • Časopisy Barbie 10. 6. 2020
  • Revitalash 26. 2. 2020

Kontakt

Prachatice
383 01
Czech republic
n.toncarova@seznam.cz

Archivy

Odebírejte e-mailem

Stačí, když zanecháte svůj e-mail a můžete odebírat můj blog.

Připojte se k 32 dalším odběratelům

© 2023 Život s Naty | Powered by Superbs Personal Blog theme